Ingeborg Montoya

Home / Over ons / Ingeborg Montoya

Ingeborg is ruim 35 jaar geleden in aanraking gekomen met yoga. Zij werd verrast door de positieve invloed die yoga op haar leven had. Het gaf haar namelijk een hoop rust, kracht en evenwicht. Na veel zelfstudie en beoefening ontstond de behoefte om dieper te gaan en besloot ze bij Samsara in Bilthoven een erkende opleiding tot Hatha yogadocente te volgen, om zo haar kennis over en ervaring met yoga te vergroten. In 1998 heeft zij deze driejarige opleiding met succes afgerond en is begonnen met het geven van yogalessen, waarbij ze de nadruk legt op rust en ontspanning. Vijf jaar later (2003) werd zij aangetrokken tot de meer dynamische Ashtanga (Power) Yoga en heeft hiervoor de erkende opleiding gevolgd bij Yoga Moves in Utrecht. Ze heeft recentelijk de opleiding tot Yin Yoga en Mindfulness Meditation Teacher, verzorgd door Sarah Lo, met succes afgerond.

 

Ze heeft een aantal keer deelgenomen aan de Yoga Conferentie in Keulen waar ze vele intensieve workshops heeft gevolgd bij o.a. Bryan Kest, Godfrey Devereux en Ana Forrest. In 2005 volgde Ingeborg ook een specialisatie tot docente kinderyoga bij Helen Purperhart. Daarnaast heeft zij bij het Rigpa Centrum Amsterdam de introductiecursus Boeddhisme gevolgd, waarbij de nadruk lag op het beoefenen van Vipassana (mindfulness) meditatie. Ook heeft ze deelgenomen aan de city retreat Amsterdam van Sogyal Rinpoche. ‘Mindfulness Daily’, een 40-dagen training in mindfulness, gegeven door de gerespecteerd meditatie leraren Jack Kornfield en Tara Brach, heeft ze ook met veel plezier gevolgd.

Na vele jaren Relax-Mindfulness Yoga én Power/Ashtanga Yogalessen te hebben verzorgd, ligt haar hart nu definitief bij de zachtere vormen van yoga, waarbij het bewegen bijna meditatief wordt. Momenteel geeft Ingeborg meerdere Relax-Mindfulness Yoga en YIN-Restorative Yogalessen in de Yogastudio. Door het volgen van aanvullende cursussen en workshops bij vele internationale leraren (o.a. Max Strom, Sarah Powers en Jill Satterfield) blijft yoga haar inspireren en verwonderen.

Lees hier meer over Relax-Mindfulness Yoga en YIN-Restorative Yoga 

Q U I L T   A R T

Naast yoga haalt Ingeborg ook veel voldoening uit het maken van textielkunst. Ze maakt o.a. felgekleurde gestikte abstracte wandkleden met vaak zelf geverfde stoffen. Ze heeft 2 keer deelgenomen aan de Kunstroute Barendrecht en een aantal van haar werken hangen permanent in de Yogastudio.