Power Yoga

Home / Yoga vormen / Power Yoga

Power Yoga

Les van Pablo

Power Yoga is een zeer dynamische en uitdagende, energieke vorm van yoga. Bij Power Yoga worden de klassieke yogahoudingen achter elkaar in een vrij pittig tempo uitgevoerd. Hierdoor ontstaat een aaneengeschakelde vloeiende serie dynamische bewegingen. In combinatie met een rustige, diepe ademhaling is het een totale lichaamsbeoefening gebaseerd op kracht, souplesse, uithoudingsvermogen en evenwicht.

Door met enige regelmaat aan Power Yoga te voldoen, zullen er al snel diverse verbeteringen optreden. Zo wordt je lichaam al vrij snel leniger en krachtiger, het verbetert je lichaamshouding en je krijgt meer energie. Korte, verkrampte spieren worden langer en door de diepe ademhalingen maak je ruimte in het lichaam. Ook als je met veel onrust kampt, kan deze vorm van yoga goed helpen om ‘uit je hoofd en in je lijf’ te komen, omdat de voortdurende focus op adem en beweging de aandacht gemakkelijk in het nu brengt. Meer innerlijke rust! Het is een weldaad voor je lichaam en geest. Na de inspanning is er aan het einde van de les ruimte voor verstilling en een ontspanningsoefening.

Power Yoga verlegt je grenzen. Het is een fysieke uitdaging! Power Yoga is pittig, maar toch kan bijna iedereen er aan mee doen. Men kan op elk moment, het hele jaar door, bij de lessen instromen. Het is niet noodzakelijk om eerst een basiscursus te volgen. Alle houdingen kunnen worden aangepast, zodat je binnen je eigen mogelijkheden oefent.

Heb je interesse? Neem direct contact op of bekijk eerst het lesrooster.