Power-Vinyasa Flow

Home / Yoga vormen / Power-Vinyasa Flow

Power-Vinyasa Flow

Les van Pablo

Power-Vinyasa Flow Yoga is een zeer dynamische en uitdagende, energieke vorm van yoga. Bij Power-Vinyasa Flow worden de klassieke yogahoudingen achter elkaar in een vrij pittig tempo uitgevoerd. Hierdoor ontstaat een aaneengeschakelde vloeiende serie dynamische bewegingen. In combinatie met een rustige, diepe ademhaling is het een totale lichaamsbeoefening gebaseerd op kracht, souplesse, uithoudingsvermogen en evenwicht.

Door met enige regelmaat aan Power-Vinyasa Flow te beoefenen, zul je er al snel diverse verbeteringen in je lichaam voelen en merken. Zo wordt je lichaam al vrij snel leniger en krachtiger, het verbetert je lichaamshouding en je krijgt meer energie. Korte, verkrampte spieren worden langer en door de diepe ademhalingen maak je ruimte in het lichaam. Ook als je met veel onrust kampt, kan deze vorm van yoga goed helpen om ‘uit je hoofd en in je lijf’ te komen, omdat de voortdurende focus op adem en beweging de aandacht gemakkelijk in het nu brengt. Meer innerlijke rust! Het is een weldaad voor je lichaam en geest. Na de inspanning is er aan het einde van de les ruimte voor verstilling en een ontspanningsoefening.

Power-Vinyasa Flow verlegt je grenzen. Het is een fysieke uitdaging! Power-Vinyasa Flow is pittig, maar toch kan bijna iedereen er aan mee doen. Men kan op elk moment, het hele jaar door, bij de lessen instromen. Het is niet strikt noodzakelijk om eerst een basiscursus te volgen maar als je geen ervaring hebt met yogahoudingen en/of je conditie niet optimaal is, is een basiscursus wel aan te raden. Ná een proefles Power-Vinyasa flow zal je wel zelf ervaren en merken of je een basiscursus nodig hebt, ook natuurlijk in overleg met de docent.

Heb je interesse? Neem direct contact op of bekijk eerst het lesrooster.