Pablo Montoya

Home / Over ons / Pablo Montoya

Pablo is sinds 1997 gediplomeerd Natuurgeneeskundig Massage & Bewegingstherapeut en is sinds 2003 intensief bezig met yoga. Sinds 2010 verzorgd hij de dynamische yogalessen.

In 2009 heeft Pablo een door Yoga Alliance erkende 300+ uur yogadocentenopleiding voltooid bij Yoga Moves in Utrecht. Verschillende stijlen van yoga waren de basis van deze Teacher Training, waaronder lyengar, Ashtanga, Anusara en Vinyasa Flow Yoga. Pablo heeft daarna ook een 200+ uur Teacher Training Intensive Program met Max Strom voltooid.

Yoga heeft voor hem een prominente rol gespeeld in het herstel van een hernia in zijn tussenwervelschijf. Zijn positieve ervaringen met yoga in dit herstelproces heeft Pablo geïnspireerd om zich hierin te gaan verdiepen. Onder de begeleiding van de yogameester Aadil Palkhivala (Iyengar yoga) heeft hij in 2012 en 2013 een aantal intensieve yogatherapie workshops en trainingen gevolgd gericht op het op maat toepassen van yoga als therapie vorm bij bv blessures.

Hiernaast heeft Pablo trainingen en workshops gevolgd bij gerenomeerde en gespecialiseerde yogaleraren van binnen en buiten Nederland zoals; Max Strom, Doug Keller (Anusara Yoga), Mark WhitwellMark Stephens (Yogatherapie), Peter Sterios, Sarah PowersCoral Brown (Prana Flow), Katiza Ivulic, Marlene Henny (Core Vinyasa Flow)James Higgins (Vinyasa Flow) en Mukunda Stiles (Yogatherapie)

Door de wijsheid en kennis van deze leraren, in combinatie met zijn kennis van Natuurgeneeskundige Massage en Bewegingstherapie én zijn persoonlijke ervaringen met de uitdagingen van zijn eigen blessure, heeft Pablo na verloop van tijd zijn eigen persoonlijke stijl van yoga ontwikkeld. In zijn lessen legt hij de nadruk op het verantwoord en correct beoefenen van de yogahoudingen, op blessurepreventie en op het versterken en versoepelen van de ‘core’ spieren, ter ondersteuning van al aanwezige of beginnende rugklachten.

In 2016/17 heeft Pablo een extra 300+ uur Advanced Teacher Training bij Yoga Moves in Utrecht gevolgd, waarin de nadruk werd gelegd op didactiek en verantwoord yoga doceren. Deze Advanced Teacher Training werd gevolgd door een selecte groep ervaren yogadocenten; deelnemers werden door veel interactie en feedback uitgedaagd om buiten hun eigen grenzen en didactische/ docentschap ‘gewoontes’ te treden. De verschillende modules van deze advanced training werden begeleid door international bekende yogadocenten; Mark Stephens (Yogatherapie) en Coral Brown (Prana Flow), en in Nederland bekende yogadocenten zoals Marlene Henny (Core Vinyasa Flow), Hilary Brown (Vinyasa Flow) en Sandra Carson (Anusara Yoga)

 

Lees meer over Power YogaVinyasa Flow yoga  en de basis workshop Power/Vinyasa Flow

 

 

P R I V E   L E S S E N   &   M A S S A G E 

Buiten zijn reguliere groepslessen, biedt Pablo ook op maat gerichte privélessen en massage sessies ter ondersteuning van het herstelproces na een blessure, of gewoon voor een diepere mentaal en fysieke ontspanning. Een persoonlijke combinatie van yogaoefeningen (yogahoudingen en ademhalingstechnieken) en verschillende massage en bodywork technieken (o.a. Shiatsu/acupressuur, voet- en handreflexologie, ontspanningsmassage (Esalen, en Yoga/Thai massage). Voor deze privé sessies (van 40 á 120 minuten) kan in overleg met Pablo een afspraak gemaakt worden.

Lees hier meer over onze tarieven van de prive yogalessen.

Hier vind je meer informatie over de massage aanbod en tarieven