Vinyasa Flow

Home / Yoga vormen / Vinyasa Flow

Vinyasa Flow

Les van Pablo

Vinyasa Flow is ontstaan uit Power-Vinyasa Yoga en heeft dus veel overeenkomsten met deze stijl.

‘Vinyasa’ betekent een op de adem gesynchroniseerde beweging. Het is ook een dynamische vorm van yoga, waarbij de houdingen worden uitgevoerd op het ‘vloeiende’ ritme van een actieve ademhaling gecombineerd met het gebruik van de ‘core’ spieren. Hierdoor ontstaat er een ‘flow’ van bewegingen, wat zowel zorgt voor dynamiek als voor geestelijke rust. Net als Power-Vinasa Flow is het een intensieve les met dynamische bewegingen, maar ook kan de les rustige momenten hebben waar even aandacht aan het innerlijk en lichamelijke beleving wordt besteed. De voordelen van Vinyasa Flow zijn vergelijkbaar met die van Power Yoga.

Vinyasa Flow is een yogastijl waar, alhoewel fysiek uitdagend, bijna iedereen aan mee kan doen. Let er wel op dat je geen beperkende fysieke klachten hebt alvorens je aan mee wil doen met Vinyasa Flow. Graag van tevoren enige mogelijke klachten melden aan de docent.

Pablo geeft de Vinyasa Flow lessen en hij maakt onderscheid tussen Vinyasa Flow (met een vergelijkbaar tempo en intensiteit als Power Yoga) en de SLOW-Vinyasa Flow (met een wat rustiger, maar toch intense ervaring van de yogahoudingen).

Deze dynamische stijlen van yoga zijn ook zeer geschikt voor sporters die hun lenigheid en coördinatie willen verbeteren. Power-Vinayasa Flow en Vinyasa Flow hebben beiden een diepe uitwerking op het lichaam en geest. Door de bewuste en gecoördineerde bewegingen, samen met de toegepaste ademhalingstechnieken (‘Ocean Breath’) én bewust gebruik en versterking van de ‘core’ spieren, zullen sportprestaties verbeteren.

Heb je interesse? Neem direct contact op of bekijk eerst het lesrooster.

×
Wil u meer informatie? Laat het ons weten!